Türkiye’nin en seçkin buğdaylarının kullanıldığı Özlü Un;
Başta ekmek üretiminde kullanılan un, mutfaklarımızda maharetli ellerin sayesinde tadı damaklarda kalacak enfes yiyeceklere dönüşür. Peki un size ulaşana kadar hangi işlemlerden geçer?
Buğdaylar un fabrikasına getirilir alınan numunelerin incelenmesi sonucunda kalitesine göre ayrılırlar. Öğütme işleminden önce tamamı yıkanır ve 24-36 saat süreyle beklemeye alınırlar. Bekletilme işleminden sonra buğdaylar fabrikada öğütülerek un haline getirilir.
Üretim aşamasında sürekli kalite kontrolü yapılır. Üretimi tamamlanan un, silolarda depolanarak el değmeden paketlenir, tamamen hijyenik koşullarda sizlere ulaştırılır.
Gerisi sizlerin maharetli ellerinize bırakılır.
Afiyet olsun...